Inteligentna zdrava hiša

Ustvarjamo inteligentne zdrave hiše, ki vam dajo občutek, da ste na oddihu celo leto. Kadarkoli pridemo domov, pridemo na oddih.

In to si v resnici vsi želimo od svojega doma!

 

ZDRAV INTELIGENTEN OBJEKT:

SPOŠTUJE ŽELJE IN POTREBE LASTNIKA!

SPOSTUJE ZEMLJIŠČE NA KATEREM SE GRADI!

SPOŠTUJE NARAVO!

 

INTELIGENTNA

  • Število prostorov/velikost objekta;
  • Oblika in povezava prostorov v objektu in povezava z naravo in zunanjimi prostori;
  • Stil, velikost in uporabnost v skladu z našim načinom bivanja;
  • Vsak je individuum;
  • Nekdo bo sebe in svoje ljudi navdihnil z ogromno vilo, nekdo z inteligentno ravno prav veliko hišo, odvisno s kom imaš v življenju odnos, v kateri fazi življenja si in kakšno je najbojše ravnotežje v našem življenju.

 

ZDRAVA

Dobri zdravi materiali, ki so od Narave in so uporabljeni s pravilno zavestjo, ne z zavestjo eksploatacije, ampak z zavestjo – vzamemo blagoslov od Narave, da bomo dobro naprej delali tudi sami. Takrat imajo naravni materiali na nas najboljši vpliv, ker so živi (les živ material, kamen živ material, glina živ material…) in imajo svojo zavest.

Tudi umetni procesirani materiali imajo svojo zavest, ampak podoben vpliv, kot ga ima na nas procesirana hrana in zavest, ki je vtkana v tak produkt s strani proizvajalca, ga imajo na nas tudi procesirani gradbeni materiali.

UMETNI IN NARAVNI MATERIALI TER NAJVIŠJA TEHNOLOGIJA

Umetni materiali so močno predelani, ubiti naravni materiali, kot je primer pri prehrani. Določena hitra prehrana, je tako močno predelana, da že izgleda plastična in tudi okus je plastičen, še bolj plastičen pa bi bil, če ne bi imela v sebi ojačevalcev okusa. Taka hrana črpa vitalno življenjsko energijo človeka. Na podoben način življenjsko energijo črpajo prostori narejeni iz umetnih materialov, ker ti materiali niso usklajeni z vibracijo in frekvenco človeka in planeta.

Naravni materiali, ki so minimalno ali nič predelani, pa so s strani Narave ozaveščeni, živi in optimizirani za podporo sistemu/mašini, ki se ji reče človeško telo.

In človeško telo je najvišji nivo tehnologije, ki obstaja na našem planetu.

Zakaj se v naravi počutimo dobro in nas polni? Ker je njena zavest taka, ker je dobrotljiva, ker ji je mar za nas, ker smo od nje in smo v osnovi usklajeni z njo.

Frekvenca človeških možganov je enaka frekvenci Zemlje, torej če želimo biti »genij«, to najlažje dosežemo s čim bolj globokim in intenzivnim stikom z Zemljo.

Zato se po desetih dneh ležanja na plaži (na Zemlji) in kopanja v Oceanu počutimo prerojeni in skoraj vsi celo leto nestrpno pričakujemo ta čas.

Vse procesirane ”dobrine” so narejene in ozaveščene tako, da nas oddaljujejo od nas samih in povezave z Izvorom. To pomeni, da nam jemljejo našo moč, inteligenco, budnost, navdušenje nad življenjem in nas zapirajo v mentalno/intelektualno kletko.

Zdrava ekološka inteligentna hiša je lahko velik navdih, vzpodbuda in poriv za kvalitetnejše, boljše in inteligentnejše življenje, kjer se ponovno povežemo s samim seboj in vsem živim okrog nas. Življenje, kjer vnesemo kvaliteto in ravnotežje na vsa področja bivanja: zdravje, medsebojne odnose s partnerjem, otroci, prijatelji, materialno blagostanje in duhovno rast.

Naravni materiali so najvišja tehnologija, ki je mogoča za naše telo, um, inteligenco.

V prvi vrsti so ustvarjeni v najbolj kompleksnem procesu, v drugi pa so najglobje povezani z nami.

Prepogosto imamo lep odnos do stvari, ki hranijo samo naš ego, ne pa do predmetov, ki dvigujejo našo inteligenco, pristno povezavo z našo najbližjo okolico – Naravo.

Pomembno je, da nahranimo vse segmente, ki nas sestavljajo in nas povezujejo z nami samimi in vsem okrog nas.

Ne glede na napredek umetne tehnologije, lupina zdrave hiše ostaja enaka. Naravna. Ker je to preprosto najnaprednejša tehnologija.

Kaj je definicija tehnologije? Tehnologija je nabor tehnik, spretnosti, metod in procesov uporabljenih v proizvodnji dobrin in uslug.

Ali obstaja naprednejša in za živa bitja ugodnejša tehnologija, kot je tehnologija Narave. Odgovor je seveda zelo preprost. Ne.

Tehnologija Narave je do najglobljih nivojev uglašena in ozaveščena za dobrobit našega telesa, uma in duha.

In hiše iz najvišje tehnologije se lahko delajo po celem svetu iz različnih na posameznih krajih dostopnih materialov. Lahko so iz lesa, zemlje, slame…

Praktično vse arhitekturne in dizajnerske stile lahko izvedemo z naravnimi zdravimi materiali.

Ni potrebno, da je objekt z naravnih materialov videti vedno enak ali celo dolgočasen.

 

Naravni materiali so prstni odtis narave v našem domu!

 

”Trajnostna arhitektura je tista, ki zadovoljuje potrebe svojih stanovalcev v vsakem trenutku, kjerkoli, s tem da ne ogroža blagostanja in razvoja naslednjih generacij”!

RAZSTAVA TRAJNOSTNA ARHITEKTURA MADRID 2010

 

Kadar pogledate nase v luči celotnega vesolja, vas nekaj znotraj vas spominja in opominja, da obstajajo večje in boljše stvari, o katerih bi morali skrbeti.

Albert Einstein