Filozofija

Filozofija BIVANJA+

Naša filozofija in unikaten pristop nas ločita od drugih na trgu. Na bivalni prostor gledamo kot gradnik našega počutja, odnosov in zavesti.

Arhitektura

Skupaj z vami ustvarimo dom, ustvarimo tak življenjski prostor, da se boste od vseh krajev na planetu, kljub njihovi lepoti, še vedno najraje vračali domov. Seveda to ne pomeni, da ne boste prepotovali sveta, ampak dom bo vedno dom. To je prostor, ki je enostavno ukrojen po vaši meri!

Največji poudarek našega delovanja je na individualnih stanovanjskih hišah. V to smo se najbolj poglobili, ker nas najbolj zanima narava in globina bivanja v naših individualnih domovih ter vpliv zavesti doma na posameznika in dvig kvalitete njegovega življenja na podlagi le tega.

Dom, kot prostor, kjer preživimo največ časa, močno vpliva na naše aktivnosti in delovanje tudi izven njega.

S tem se že tisočletja ukvarja znanost o arhitekturi in urejanju prostora, ki izhaja iz Ved, imenovana Vastu  in Feng-Shui, ki izvira iz starodavne kitajske modrosti, ter novejše znanosti kot je Biofilija, ki so nam v navdih in so naše izhodišče.

Ljudje povprečno preživimo 90% časa doma, ko odštejemo čas, ki ga preživimo na delu. To je cca 14-15 ur na dan. Naj bo dom prostor, kjer se inspiriramo, prostor, ki nas moralno in duhovno dvigne, ki v nas vzbudi novo upanje in veselje, prostor, ki nas opolnomoči, pomladi in napolni z novo energijo in voljo.

Zavest ustvarja arhitekturo in obratno, arhitektura ustvarja, podpira in lahko spreminja zavest. Vse kar nas obkroža vpliva na našo zavest, zato ni vseeno kje bivamo in kako bivamo.

Kdaj arhitektura dvigne kvaliteto BIVANJA:

  • Ko vzpodbuja lepše medsebojne odnose;
  • Ko nam da dodatno življenjsko energijo in nam omogoča, da smo aktivnejši, budnejši, bolj entuzijastični, veseli, energični in uravnoteženi.

Imamo individualni pristop do osebe, zemljišča, narave, potreb in želja in naš cilj je za vsakega posameznika oz. družino najti to ravnotežje.

Vsaka celica je individuum in do vsakega imamo individualen pristop.
Enako je z domom, ki je narejen po VAŠI meri.

Zdrava in inteligentna hiša

Ustvarjamo inteligentne zdrave hiše, ki vam dajo občutek, da ste na oddihu celo leto. Kadarkoli pridemo domov, pridemo na oddih. In to si v resnici vsi želimo od svojega doma!

ZDRAV INTELIGENTEN OBJEKT:

- Spoštuje želje in potrebe lastnika

- Spoštuje zemljišče na katerem se gradi

- Spoštuje naravo


Na kaj je pozorna inteligentna hiša?

  • Število prostorov/velikost objekta;
  • Oblika in povezava prostorov v objektu in povezava z naravo in zunanjimi prostori;
  • Stil, velikost in uporabnost v skladu z našim načinom bivanja;
  • Vsak je individuum;
  • Nekdo bo sebe in svoje ljudi navdihnil z ogromno vilo, nekdo z inteligentno, ravno prav veliko hišo, odvisno s kom imaš v življenju odnos, v kateri fazi življenja si in kakšno je najboljše ravnotežje v našem življenju.


ZDRAVA hIŠA
Dobri zdravi materiali, ki so od Narave in so uporabljeni s pravilno zavestjo, ne z zavestjo eksploatacije, ampak z zavestjo – vzamemo blagoslov od Narave, da bomo dobro naprej delali tudi sami. Takrat imajo naravni materiali na nas najboljši vpliv, ker so živi (les živ material, kamen živ material, glina živ material…) in imajo svojo zavest.

Tudi umetni procesirani materiali imajo svojo zavest, ampak podoben vpliv, kot ga ima na nas procesirana hrana in zavest, ki je vtkana v tak produkt s strani proizvajalca, ga imajo na nas tudi procesirani gradbeni materiali.

UMETNI IN NARAVNI MATERIALI TER NAJVIŠJA TEHNOLOGIJA

Umetni materiali so močno predelani, ubiti naravni materiali, kot je primer pri prehrani. Določena hitra prehrana, je tako močno predelana, da že izgleda plastična in tudi okus je plastičen, še bolj plastičen pa bi bil, če ne bi imela v sebi ojačevalcev okusa. Taka hrana črpa vitalno življenjsko energijo človeka. Na podoben način življenjsko energijo črpajo prostori narejeni iz umetnih materialov, ker ti materiali niso usklajeni z vibracijo in frekvenco človeka in planeta.

Naravni materiali so najvišja tehnologija, ki je mogoča za celostno dobrobit našega uma in telesa.

Naravni materiali so prstni odtis narave v našem domu!

”Trajnostna arhitektura je tista, ki zadovoljuje potrebe svojih stanovalcev v vsakem trenutku, kjerkoli, s tem da ne ogroža blagostanja in razvoja naslednjih generacij”

>